5 tips til at finde den rette el ladcykel

Hvis du efter nøje overvejelse har besluttet dig for at investere i en el ladcykel, så kan det ofte være et problem at vælge den rette model til dine behov. Der er nemlig sket en rigtigt stor udvikling de seneste år på elcykel markedet – også når det kommer til de elektriske elcykler med lad. Dette betyder, at du i dag kan vælge mellem en hel del forskellige mærker og modeller, hvilket naturligvis ikke gør det nemmere at vælge. Denne lille guide indeholder derfor dedikeret til dig, der ønsker dig et par gode tips til hvordan du bedst vælger din nye el ladcykel.

Stil dig selv nogle grundlæggende spørgsmål

En el ladcykel er en fremragende cykel med mange anvendelsesformål. Udover de miljømæssige og motionsmæssige fordele ved at vælge denne type cykel, så er det også en glimrende mulighed for at tilbringe lidt tid sammen med familien. En el ladcykel er jo nemlig perfekt som transportmiddel til f.eks. dine børn. Inden du vælger din nye ladcykel, så er det dog vigtigt at du stiller dig selv et par overordnede spørgsmål i forhold til dine reelle behov.

Skal du bruge cyklen ofte?

Hvor ofte planlægger du at bruge ladcyklen? Planlægger du at bruge din el ladcykel hver eneste dag eller måske blot en gang imellem?

Hvad skal du bruge cyklen til?

Planlægger du at bruge cyklen til at transportere dine børn? Hvis svaret er ja, så skal du nøje overveje hvor stort lad eller boks du realistisk har brug for. Hvis du forventer en familieforøgelse inden for de næste par år, så skal du også tage dette med i dine overvejelser. Hvilken alder har dine børn? Du skal naturligvis i denne forbindelse tage hensyn til dine børns aldre. Der er jo stor forskel på to 10-årige og to 2-årige.

Hvad er din planlagte rute?

Skal du cykle lange eller korte distancer? Når det kommer til at vælge motoren og batteriet på din ladcykel med el, så vil din planlagte rute spille en afgørende rolle. En længere rute vil nemlig kræve en større motor, og et batteri med længere batteritid. Der er jo ikke meget ved at have en motor, der ikke kan klare bakkerne eller løber tør for batteri undervejs

Hvad er budgettet?

Stort set uanset hvem man er, så vil penge nok altid spille en rolle. Dette gælder naturligvis også for din el ladcykel. Du skal derfor gå din økonomi efter i sømmene, så du er fuldstændigt klar over hvor meget du ønsker at spendere. Dog skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten for blot at spare nogle få kroner. Du vil nemlig få et langt ringere elcykel, hvis du ikke sørger for at vælge en el ladcykel med et godt stel, god motor og ikke mindst godt batteri. Du kan afslutte din læsning ved at læse meget mere om el ladcykler hos danske Boxbike, og samtidigt også gå på opdagelse i deres udvalg af kvalitets elcykler såvel som  din næste el ladcykel.