Elcykel batteri: Sådan passer du bedst på det

Har du en elcykel, så ved du helt sikkert, at du skal passe på dit batteri, så det kan holde i lang tid. Men måske er du ikke helt klar over, hvad det indebærer at passe på et batteri til elcykel. Derfor får du her en række gode råd til at få dit batteri til elcykel til at holde længst muligt.

Husk at behandle dit batteri til elcykel ordentligt

For at forlænge levetiden på dit batteri til elcykel, er der faktisk mange ting, du kan gøre. Skal du oplade det første gang, er det vigtigt, at du lader det op i 12 timer, før du tager det i brug. Det kan gøre underværker for levetiden på dit batteri til elcykel. Sørg altid for at bruge den medfølgende oplader, og hvis det ikke er muligt, skal du huske at bruge den rigtige spænding på 2-4 ampere. Derfor skal du også bruge lynladere med omtanke, da alt over 4 ampere ikke er godt for dit batteri til elcykel.

Når du efterfølgende skal oplade dit batteri, behøver du ikke oplade det fuldt ud hver gang. Du kan sagtens ”sjat-oplade” dit batteri til elcykel efter behov, for hvis du oplader batteriet fuldt hver gang, kan du risikere, at det slider for meget på batteriet. Det betyder også, at batteriet ikke skal sidde i opladeren gennem hele natten, da det også slider mere på batteriet end nødvendigt. Husk også at give dit batteri en pause, når du har brugt det – lad være at oplade det de første 10 minutter, efter du er steget af cyklen. Husk ligeledes at vente 10 minutter efter en opladning, før du bruger det igen.

Hold øje med din cykel for at passe på dit batteri til elcykel

Når du har en elcykel, kan du også passe godt på dit batteri til elcykel ved også at passe godt på cyklen. For eksempel er det bedste for dit batteri, at du også har det korrekte dæktryk i dækkene. Har du ikke det, bliver rækkevidden på dit batteri til elcykel markant forringet, og cykler du med for lavt dæktryk over en længere periode, kan det faktisk også ødelægge dine dæk. Det er altså både for dit batteris bedste, men også for din cykels bedste.

Læs de gode råd til at passe på dit batteri til elcykel

Selvom du her har fået en masse gode råd til, hvordan du passer bedst på dit batteri til elcykel, kan du læse meget mere om pleje af dit batteri i Boxbike.dk’s guide, der fortæller dig, alt hvad du overhovedet har brug for at vide for at have dit batteri så længe som muligt. Det kan dog ske, at dit batteri bliver dårligere, eller at det slet ikke fungerer længere, og i det tilfælde kan Boxbike.dk også hjælpe dig. Du kan nemlig købe nyt her, hvor du finder et bredt udvalg af forskellige batterier til elcykel, så du kan finde lige det, der passer til din cykel.