Hvad er tekstforfatning? Og 2 tips til at komme i gang

Tekst finder du online i mange forskellige indpakninger. Du finder tekster på de sociale medier og på nyhedssites, for at nævne nogle eksempler. Du kan sikkert selv komme på flere.

Du kender tekst, men kender du også tekstforfatning? Tekstforfatning hører uløseligt sammen med alt det indhold du finder online såvel som i andre medieformer, eksempelvis omnibus- og tabloidaviser.

Men hvad er tekstforfatning helt præcist? Og hvordan kommer du i gang? Få svarene i artiklen her.

Hvad er tekstforfatning?

Du støder på tekstforfatning hvor end du bevæger dig – både online og i den virkelige verden. Men hvad er tekstforfatning helt præcist?

Tekstforfatning er produktion af tekst. Det kan være tekst til opslag på sociale medier, artikler på nyhedssites, blogindlæg, beskrivelse af produkter og produktkategorier på hjemmesider eller nyhedsbreve. Tekstforfatning er altså lidt af et paraplybegreb, der dækker over alt det, som har noget med tekst at gøre.

Hvilket formål har tekstforfatning? Alt afhængigt af hvor teksten befinder sig, kan den have forskellige formål. Generelt set har tekster dog ofte det formål at reklamere for en virksomhed, et produkt eller en service. Det betyder dog ikke, at tekstforfatning altid er i reklamemæssigt øjemed. Tekst kan sagtens også have som formål at oplyse eller informere.

Sådan kommer du i gang med tekstforfatning

Hvordan kommer jeg så i gang med tekstforfatning, tænker du måske. Virker det ved første øjekast uoverskueligt at gå i krig med forfatning af en tekst til din hjemmeside, er du bestemt ikke den første, der har haft det sådan. Når du først er gået i gang, vil du sikkert erfare, at det faktisk slet ikke er så svært endda.

Det bedste tip til at komme i gang med tekstforfatning, er at finde ud af hvad dit formål med teksten er. Vil du informere, reklamere eller noget tredje? Hvad vil du i så fald fortælle om? Når først du har sat slutmålet for din tekstforfatning, vil du sikkert synes det er nemmere at finde frem til hvad du vil skrive.

Tekstforfatning kan godt kræve lidt øvelse. Men når du først er i gang, kan du være sikker på, at det kun bliver lettere for hver gang, du prøver.

Tag imod hjælp til forfatning af tekster

Mange der driver nyhedssites, blogs, webshops eller andet, forfatter ikke selv al det indhold, du kan finde på siden. I stedet samarbejder de med en eller flere professionelle tekstforfattere om tekstproduktionen. På den måde får de produceret tekstindhold i høj kvalitet, og kan samtidig anvende deres tid på andre vigtige opgaver.

Driver du en virksomhed, hjemmeside eller lignende, kan et samarbejde med en tekstforfatter sikkert også være noget for dig. Føler du dig ikke helt hjemme i tekstforfatningens verden, er et sådant samarbejde en god løsning.

Tekstforfatning er altså produktionen af al den tekst, du finder online såvel som i trykte medier. Ved du hvad dit mål med tekstforfatningen er, bliver det meget nemmere at komme i gang – og har du brug for hjælp til tekstforfatningen, kan du finde dygtige tekstforfattere, som gerne hjælper dig på vej.