København parker: De 5 bedste parker i nærheden af København centrum

Området omkring Københavns indre kerne er som bekendt langt mere end blot historiske bygninger, fremragende restauranter og god shopping. København C byder nemlig også på et væld af gudeskønne grønne områder, som hvert eneste år byder tusindvis af lokale såvel som turister velkommen til at nyde et par afslappende timer i København parker Uanset om du lige er flyttet til byen eller måske har planlagt en københavnertur, så bør du bestemt ikke gå glip af at opleve de følgende 5 parker i landets hovedstad.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have har i årevis været en favorit blandt de lokale, og med god grund. Denne smukke og romantiske have har ligget lige i hjertet af Frederiksberg siden 1749, og har lige siden dens stiftelse fungeret som tiltrængt pusterum for alle byens borgere. Og der er såmænd rigeligt at se i haven, der er inddelt i skønne små stier. Du kan nemlig se alt fra kinesiske lysthuse, vandfald og masse af søer i Frederiksberg Have – og ikke mindst en usædvanligt eksotisk og varieret beplantning.

Kongens Have

Den næsten lige så gamle Kongens Have er blevet besøgt af store som små, rige som fattige københavnere siden omkring 1770 efter at den blev anlagt som lysthave for Christian d. 4 (deraf havens navn). Faktisk er denne historiske park ved Rosenborg Slot et af byens absolut mest velbesøgte turistmål, og er et perfekt sted at nyde en sen sommereftermiddag. Du vil desuden kunne opleve en lang række livearrangementer i haven i denne den måske smukkeste af alle København parker, og her tilbringe en hyggelig stund på i selskab med vennerne eller familien.

Fælledparken

Fælledparken er den største af Københavns parker, og er af netop denne grund hjemsted for en lang række større friluftskoncerter. Fælledparker er dog meget mere end koncerter i smukke grønne oplevelser. Fælledparken er nemlig også legepladser til de mindste, grønne plæner nærmest så langt som øjet rækker (en mild overdrivelse) og ikke mindst et sted hvor mange af de lokale kan boltre sig med enten fodbolden, engangsgrillen eller løbeskoene.

Det Kongelige Biblioteks Have

Bibliotekshaven ligger som navnet antyder i umiddelbar nærhed af det Kongelige Bibliotek i midten af hovedstaden omgivet af både Christiansborg Slot, Børsen og Finansministeriet. Hvis du er på udkig efter smukke grønne omgivelser med store gamle træer og klukkende springvand, så vil Bibliotekshaven være et helt oplagt sted at tilbringe enten en lun sommerdag i selskab med en god bog – eller som måske som smukt vinterparadis i selskab med ens partner.

Sydhavnstippen

Sidst men ikke mindst bør du bestemt også afsætte nogle timer til at besøge Sydhavnstippen, der er en naturskøn og grøn oase beliggende i den københavnske bydel Sydhavn. Hvis du har fået nok af alle bilerne og de mange mennesker i den indre by, så vil sydhavnstippen være et kærkomment stemningsskift. Her vil du nemlig få al den fred og ro du nogensinde ville kunne drømme om; og så oven i købet i selskab med de mange frit omstrejfende alpaccaer og får, der til dagligt græsser i denne park. Lej f.eks. en citybike, og snup en hyggelig tur til dette sidste bud på en af de Københavns parker som absolut bør opleves.