Korttids leasing: Fordele og ulemper

Rigtigt mange danskere kan se fordelen ved at lease deres næste bil fremfor at købe, og dette er såmænd ikke helt uden grund. Især korttids leasing har vist sig at være en særdeles populær løsning herhjemme, og kan være en glimrende måde at få sig et godt køretøj til en god pris. men hvor der er fordele, så er der naturligvis også ulemper – og dette gælder selvfølgelig også for korttids leasing. Derfor får du her en overskuelig gennemgang af de forskellig fordele og ikke mindst ulemper forbundet med korttids leasing.

1. Fordel – en billigere løsning

Kortids leasing – der også går under navnet minileasing eller mikroleasing – er en type billeasing, hvor man leaser en bil i en kortere periode end ved almindelig privatleasing – typisk i 1, 3 eller 6 måneder. Og netop fordi der er tale om en kortere leasingperiode, så vil der typisk også være tale om en billigere månedlig ydelse. Du kan med andre ord altså ende med at spare penge ved at vælge korttids leasing. Grunden til at dette kan lade sig gøre er naturligvis, at der vil slides langt mindre på bilen med korttids leasing. Og derfor kan leasingselskabet tilbyde dig køretøjet til en markant lavere pris end ellers – og med langt lavere førstegangsydelser og afgifter oven i hatten.

2. Ulempe – hold øje med dine kilometer

I modsætning til at eje en bil, så skal du med korttids leasing altid sørge for at holde dig inden for de aftalte antal kilometer i leasingaftalen. For hvis du kommer til at overskride dette tal, så kan det hurtigt komme til at koste dig dyrt i ekstragebyrer. Dog kan dette sagtens undgås, hvis du blot overvejer dit forventede antal kilometer inden du underskriver en leasingaftale.

3. Fordel – vælg en bil der passer til din pengepung

Kortids leasing har desuden også den kæmpestore fordel, at man kan vælge bil helt efter hvor meget man ønsker at spendere om måneden. F.eks. kan BMC leasing tilbyde dig en lang række fine biler til enhver pengepung, og det er uanset om du ønsker at bruge 1000, 2000, 3000 kroner eller måske mere hver eneste måned. Dette gør kortids leasing til en særdeles attraktiv model til at lande sig en god bil, der også passer til dit budget. Læs mere om korttids leasing hos BMC her.

4. Ulempe – Varierende betingelser og vilkår

Kortids leasing kommer som det fremgår af det ovenstående med et par vigtige fordele med i handlen. Dog kræver denne leasingtype at du holder tungen lige i munden, når der skal vælges leasingselskab. Der er nemlig stor forskel på de forskellige leasingselskabers tilbud og betingelser, og hvis du ikke passer på, så kan du ofte ende med at betale mere end du rent faktisk burde. Når dette så er sagt, så kan du dog sagtens finde et godt leasingselskab hvis du spenderer lidt tid på at gennemse markedet. Så hvad der ved første øjekast måske kunne virke som en ulempe, kan med en lille smule indsats faktisk vendes om til at blive en fordel – og mange sparede penge som slutresultat.