Privatleasing år 2021: Sådan kommer du i gang

Der er netop i disse år flere og flere danskere, der er begyndt at opdage de mange fordele forbundet med privatleasing. Privateleasing er nemlig ikke blot en nem og hurtig måde at få fingrene i drømmebilen, men det kan ofte også betale sig rent økonomisk at vælge leasing fremfor f.eks. et traditionelt bilkøb. Hvis du er helt grøn når det kommer til billeasing, så er der bestemt ingen grund til panik. For i denne lille artikel får du nemlig en lyn-introduktion til hvordan du rent faktisk kommer i gang med privatleasing.

1. Hvad er privatleasing?

Det vil som det allerførste være en god idé, at komme med en hurtig beskrivelse af privatleasing – og dernæst gå lidt mere i dybden med de egentlige valgmuligheder. Så hvad er privatleasing? Privatleasing går kort sagt ud på, at du som kunde indgår en kontrakt med et leasingselskab om at få stillet et køretøj til rådighed i en forudbestemt tidsperiode – typisk på enten 12, 24 eller 36 måneder. Samtidigt vil du nu også aftale et vist antal forventede kilometer, som du helst ikke skal overskride – ellers kan det hurtigt blive meget dyrt. Inden du får udleveret køretøjet skal der dog først betales et engangsbeløb, hvorefter der nu blot skal betales en fast månedlig ydelse indtil kontraktens udløb – hvorefter man nu vil eje køretøjet. Størrelsen på dette månedlige beløb vil variere alt efter hvilket leasingselskab, der er tale om. Men endnu vigtigere vil dette beløb også afhænge af, om der er tale om en finansiel eller operationel leasingaftale. I det følgende vil vi derfor beskrive disse to typer leasingaftale, så du selv kan vurdere hvilken type der passer bedst til dig.

2. Finansiel leasing

Finansiel leasing har siden konceptet i sin tid ramte landet været danskernes absolut mest foretrukne form for privatleasing. Dette skyldes uden tvivl at der her typisk er tale om den laveste månedlige ydelse, hvilket selvfølgelig virker attraktivt på rigtigt mange mennesker. Når dette så er sagt, så vil du med en finansiel leasingaftale dog selv skulle dække eventuelle ekstraudgifter, såsom reparationer, serviceeftersyn, nye dæk osv. Så hvis du er på udkig efter en billig måde at få en bil hjem i garagen, så er finansiel leasing slet ikke den værste løsning.

3. Operationel leasing

Operationel leasing fungerer i grove træk på fuldstændigt samme måde som finansiel leasing – dog med én væsentlig forskel. Du vil nu også få de (ofte dyre) ovennævnte ekstraudgifter dækket kvit og frit med denne type aftale. Dog skal du dog forvente at betale en lidt højere månedlig ydelse med en operationel kontrakt, men til gengæld får du også ro i sindet med som ekstra bonus. Og det er der nok mange, der ikke vil have noget imod at betale lidt ekstra for.

4. Stort udvalg af modeller

Med privatleasing vil du desuden også kunne vælge mellem et kæmpe udvalg af bilmodeller, der inkluderer en lang række ellers hundedyre premiumbiler – såsom .f.eks. en Porche, Ferrari eller Lamborghini. Og det bedste ved det hele er at visse forhandlere endda er så fleksible, at du kan vælge at lease dem i højsæsonen og herefter udskifte dem med en mere passende vintermodel, når bladene begynder at falde af træerne. Slet ikke så værst!

Læs mere om privatleasing her.